top of page

אירידיולוגיה

תגיות:

מהי אירידיולוגיה, אבחון גלגל העין, העין ומערכת העצבים

מהי אירידיולוגיה?

 

האירידיולוגיה היא שיטת אבחון באיריס העין, בעברית הוא נקרא קשתית, שזהו החלק הצבוע במרכז העין להבדיל מהחלק הלבן שמסביב שאבחון בעזרתו נקרא סקלרולוגיה. התפקיד הפזיולוגי של הקשתית היא לעזור לאישון להתרחב ולהתכווץ ובכך לאפשר ראייה תקינה. לכל אדם יש צבע קשתית יחודי לו, אין שני צורות קשתית דומות בעולם כמו שאין שתי אנשים דומים וזהים בעולם.

האירידיולוגיה היא כלי אבחוני מדוייק מאוד שקיים בשימוש הרפואה העממית כבר אלפי שנים ומוצאה הוא מיוון וממצריים העתיקות. האירידולוגיה המודרנית התפתחה החל מהמאה ה19 כשמסופר על ילד בהונגריה בשם פון פסקסלי שמצא ינשוף עם כנף פגועה. הוא שם לב שבאחת מעיניו מופיעה נקודה שחורה גדולה, הנער חבש וטיפל בינשוף וכעבור מספר שבועות הוא הבחין שהנקודה בעיניו הולכת ומתבהרת. לימים נהיה הילד רופא והתחיל לחקור את האיריס כאמצעי אבחוני. בהמשך שיטה זו התפתחה ואנשים שונים ערכו מחקרים וניסויים והתבוננו ברבבות של זוגות עיניים, עד שמיפו לגמרי את גוף האדם וגם את נפשו בתוך גלגל העין וכך הגיעה האירידיולוגיה למעמדה כיום ככלי אבחוני חשוב ביותר ברפואה המשלימה והיא מוכרת בגרמניה גם ע"י הרפואה הקונוונציונלית.

האיבחון מתבצע ע"י זכוכית מגדלת ופנס או ע"י כלי עזר אחרים, כמו מצלמה עם פלש ועדשה מתאימים.

משום שהעין היא חלק ממערכת העצבים ניתן לאבחן בגלגל העין את תפקוד מערכת העצבים האוטונומית, כמה שעות שינה צריך האדם לישון, איך הוא מתפקד בתנאי לחץ, ניתן לאבחן מצבי חרדה, דיכאון, הפרעות קשב וריכוז, כאבי ראש, ניתן לראות אם האדם זורם בחייו ורואה את התמונה הגדולה או שזהו אדם בעל נטיה להתעסקות בפרטים הקטנים. מצבי חוסר איזון שונים.

דרך גלגל העין ניתן לראות את הגנטיקה שאדם קיבל מהוריו וניתן לראות את הביטוי של אותה גנטיקה בחייו האישיים, ניתן לזהות תחלואות עתידיות,  ניתן לראות אם אדם אוכל מזון שראוי לאותה גנטיקה או שלא, האם ישנם הצטברויות של פסולת עיכולית או מטבולית בגוף, האם יש רגישויות למזון, אלרגיות, חוסר במערכת החיסון, חילוף חומרים איטי או מהיר, בעיות הורמונליות, בעיות פוריות, אנמיה ועוד מצבים רבים מאוד של גוף ונפש.

אין ספק שהכלי החשוב הזה מאפשר מבט אל מה שקורה בפנים בלי שימוש בקרינה מיותרת או בבדיקות שונות פולשניות או לא נעימות. 

מחבר המאמר: יניב טופז

bottom of page